U utorak 15.5. u 18 i 30 sati u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) bit će održano predavanje "Komunikacijske vještine" doc.dr.sc. Gordane Nikolić.

Vještine komuniciranja su naše najvažnije kompetencije, kompetencije koje nam značajno povećavaju mogućnost postizanja najviših rezultata kako u profesionalnom tako i privatnom okruženju. Biti uvjerljivi, razmjenjivati pravodobne, točne i prije svega jasne informacije od presudne je važnosti za kvalitetnu i učinkovitu komunikaciju.

Predavačica će govoriti o pojmu komunikacije, elementima jasne komunikacije, oblicima komunikacije, važnosti učenja komunikacijskih vještina, verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, utjecaju govora tijela na komunikaciju. 

Ulaz na predavanje je slobodan.

O predavačici:

Od 2007. godine doc.dr.sc. Gordana Nikolić u Rijeci promiče projekte cjeloživotnog obrazovanja i surađuje s međunarodnim znanstvenim institucijama. Pritom je posebno iskazala svoju društvenu odgovornost u organizaciji edukacijskih programa za studente i nezaposlene. S Gradom Rijeka ostvarila je uspješnu suradnju na čitavom nizu projekata: na projektu Zdravi grad, Vijeće mladih Grada Rijeke, obrazovanja sportaša, organizacije međunarodnih ljetnih i zimskih škola te niza humanitarnih akcija.

Dr.sc. Gordana Nikolić dobila je niz priznanja: izabrana je u europsku mrežu žena ambasadorica poduzetništva „EntrepreneurSHEp Croatia“ te je kao predstavnica Republike Hrvatske, boravila u Haifi (Izrael) u višetjednom programu potpore ženama poduzetnicama jugoistočne Europe (Support Systems for Women Entrepreneurs in South-East Europe) pod pokrovoteljstvom UNECE-a.

Uz menadžersku karijeru, dr.sc. Gordana Nikolić uspješno vodi i znanstvenu karijeru. Predsjednica je programskog organizacijskog odbora PAR Internacional Leadership Conference (PILC) koju organizira u suradnji s prestižnim Iacocca Institutom, već sedmu godinu za redom. Članica je mnogih stručnih i znanstvenih udruženja kao i programskih odbora nekoliko značajnih znanstveno-stručnih konferencija i ljetnih škola zemalja u regiji.  Uvrštena je u knjigu „100 hrvatskih lidera“.

Godine 2014. dobitnica je nagrade za Poduzetnicu godine od Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG. Izabrana je za WED ambasadoricu za Hrvatsku kao dio globalne inicijative Svjetskog tjedna poduzetništva (Global Entrepreneurship Week-GEW). Dobitnica je nagrade Primorsko goranske županije za 2015. godinu za iznimna međunarodna postignuća u promicanju poduzetništva žena u zemljama regije. Dobitnica je nagrade Grada Rijeke za 2016. godinu za izniman doprinos na području visokog obrazovanja i poduzetništva, osnivanjem i pokretanjem prve takve privatne obrazovne ustanove.