Zatvori

Usluge i programi

Biblioklub

Naš goranski čitateljski klub koji u šest osnovnih škola (OŠ Frana Krste Frankopana Brod na Kupi, OŠ Rudolfa Strohala Lokve, OŠ Ivanke Trohar Fužine, OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora, OŠ Skrad i OŠ Brod Moravice) i jednoj područnoj (PŠ Severin na Kupi) na ruti Županijskog bibliobusa okuplja mlađe tinejdžere u čitateljskim raspravama. Ukupno sedamdesetak članova Bibliokluba jednom godišnje zajedno se okupi na raspravi s književnikom. Članovi Kluba ostvaruju besplatno članstvo u Bibliobusu te osvajaju bedž s logom i sloganom Ja sam član Bibliokluba, a ti?. A usput… uče voljeti čitanje…

Goranska polica 

Među ostalom knjižničnom građom posebno je zanimljiva Goranska polica, zavičajna zbirka Županijskog bibliobusa koja okuplja građu tematski vezanu uz Gorski kotar. Riječ je o monografijama pojedinih mjesta, ustanova, udruga, djelima vezanim uz etnografsku baštinu i sl. kao i brojnim književnim djelima goranskih autora u kojima se ogleda bogatstvo različitih mjesnih govora.

Zavičajne srijede

U stalnoj smo potrazi za knjigama, autorima i temama vezanima uz zavičaj. Kada ih nađemo (na terenu), dovedemo ih u sam centar grada (Rijeke), u Narodnu čitaonicu, na književne susrete pod nazivom Zavičajne srijede. Na taj način približimo ih i onima koji zavičaj osjećaju jer mu istinski pripadaju i onima koji se na njeg tek navikavaju jer im je nov i nepoznat. Sve goranske Zavičajne srijede ostvarujemo u suradnji s Društvom Gorana iz Rijeke.