Djeca mlađe školske dobi, od 9 godina nadalje uče se likovnim tehnikama u primijenjenoj umjetnosti tvoreći u maloj likovnoj učionici uporabne predmete u formi pravih, malih umjetnina. Zajedničkim radom godinama su uređivali interijer Dječjeg odjela Stribor dajući mu tako pečat osobnosti i prisustva, intervencije djece u prostoru koji je i namijenjen njima. Od jeseni 2013. Mali kućni majstori kreću u uređenje ostalih knjižničnih ogranaka. Prvi na redu je Ogranak Zamet.

Istovremeno djeca uče tehnike koje nemaju prilike naučiti redovnim likovnim obrazovanjem. Slobodom u kreiranju atmosfere prostora (vođeni sigurnom rukom voditelja) djeca-polaznici grade osjećaj pripadnosti prostoru.

Knjižnica na taj način postaje stalni izložbeni prostor koji privlači cijele obitelji u obilazak i boravak. Ovakvom edukacijom djeca se senzibiliziraju na estetiku i uče cijeniti likovnu umjetnost i ilustraciju kao način izražavanja. Povremena gostovanja poznatih ilustratora upoznaju djecu s bitnim segmentom dječje knjige kroz različitost tehnika i pristupa.

Radionicu vodi likovni umjetnik Ivo Matošić.

Mjesto i vrijeme održavanja: 

Gradska knjižnica Rijeka, Ogranak Zamet, Bože Vidasa bb

srijedom  17-19 sati