“Knjige u škartocu” je nova usluga Gradske knjižnice Rijeka kojom je u odjelima Filodrammatica i Palača Modello te ograncima Zamet, Trsat, Drenova, Turnić, Knjižnici Čavle, Knjižnici "Vid Omišljanin" ili u Dječjem odjelu Stribor moguće iz topline doma, izabrati i digitalnim putem naručiti željene naslove, a onda ih, bez dužeg zadržavanja u zatvorenim prostorima te na potpuno siguran i higijenski način, preuzeti iz Knjižnice u posebnom škartocu koji je pripremljen samo za vas. Brzo, efikasno i sigurno. Ostatak priče znate - čitanje i uživanje. 

Cilj usluge “Knjige u škartocu” je svima onima, kojima je zadržavanje u zatvorenim prostorima ove godine nepoželjna aktivnost, omogućiti što brži i sigurniji način dolaska do dobrih knjiga. Ujedno, upravo su knjige i čitanje jedan od ljepših načina provođenja slobodnog vremena i stvaranja odmaka od kaotične stvarnosti. S “knjigom u škartocu” smo zasigurno i sigurniji i snažniji. 

Usluga “Knjige u škartocu” funkcionira kroz nekoliko koraka:  

U online katalogu Gradske knjižnice Rijeka (na linku ovdje) pronađite željeni naslov, provjerite jesu li knjige dostupne na Vama najpovoljnijoj lokaciji (Turnić, Zamet, Drenova, Trsat, Čavle, Omišalj ili Stribor) te zahtjev pošaljite na mail  knjigeuskartocu@gkri.hr 

Obvezno napišite: 

  • ime i prezime, 
  • broj članske iskaznice, 
  • odjel ili ogranak u koji planirate doći po knjige (Turnić, Zamet, Drenova, Trsat, Omišalj, Čavle ili Stribor),
  • ime autora i naslov knjige koju želite čitati.

Po primitku podataka mi ćemo Vam se povratno javiti te započeti proces pronalaska i zaduživanja knjiga. 

Uslugu mogu koristiti svi članovi Gradske knjižnice Rijeka (postojeći i budući) bez obzira na odjel ili ogranak u kojem su se učlanili. Odjednom je moguće posuditi 4 naslova, a usluga se dodatno ne naplaćuje.

Članarina u Gradskoj knjižnici Rijeka je, gotovo simboličnih, 50 kuna godišnje te je i nju moguće izvršiti online putem, u slučaju da niste član knjižnice ili vam je članarina istekla. Na linku ovdje provjerite detalje. 

Knjige će biti spremne unutar 24 sata, a o svim detaljima preuzimanja bit ćete obavješteni mailom iz Knjižnice.

IMG_20201202_144618

Nadamo se da će kroz naše škartoce ovog prosinca do vas doći na stotine knjiga, a u slučaju bilo kakvih problema svakako molimo za razumijevanje jer je riječ o eksperimentalnoj usluzi u pandemijskim uvjetima. 

Svi po svoj škartoc knjiga u Gradsku knjižnicu Rijeka! Vidimo se. :)