Jedini čitateljski klub "za odrasle" u ograncima. 

Uzmemo knjigu, promotrimo korice, prevrnemo na drugu stranu, mnogi liznu prst i prolistaju prve stranice, pedantniji i predaniji okrenu i zadnje stranice u potrazi za "onim nečim", ponekom je šarenilo ili nešarenilo naslovnice dovoljan razlog odabira, a neki čak i onjuše. Načini odabira knjige kao i samo čitanje jesu individualni, razlozi odabira još su složeniji, a sam proces čitanja, samosvojan je kao otisak prsta. Ali ono u nama, nakon pročitanog čini se još nitko nije definirao i to je onaj dio koji nas čini ovisnicima o čitanju, onaj neuhvatljivi dio osobnog doživljaja koji produžava život knjizi, ono eterično što se spaja sa osobnošću i postaje individualno.

E upravo u takav jedan procjep upada čitateljska grupa i okuplja one koji žele ono doživljeno i proživljeno podijeliti s drugima, a istovremeno ti drugi žele pojedincu dati prostor za iskazivanje svog doživljaja. To su osnovna pravila koja Čitateljska grupa Ogranka Drenova poštuje i izgleda da je to recept njenog petogodošinjeg postojanja. Ujedinjeni u zajedničkoj ljepoti čitanja i dijeljenja, s iskrenim poštivanjem svakog drugačijeg mišljenja, od potpunih stranaca postala je složna družina koja zajednički plovi valovitim morem lijepe književnosti.

Prvi sastanak imala je u prosincu 2006 godine i od tada pa do danas redovito se sastaje, svakog mjeseca, deset mjeseci u godini. Kako se ne bavi matematikom, nego samo čitanjem,skloni statistici mogu prebrojati koliko je knjiga do sada pročitano i prokomentirano. Članovi grupe ne broje, nego se predaju užitku čitanja, druženja i dijeljenja, ponekad i vrlo osobnih asocijacija vezanih uz djelo. Da ne bi sve bilo svedeno samo na crno bijeli svijet papira i slova, Grupa voli druženje obogatiti ponekim zalogajem koji razgovor čini prisnijim i ugodnijim, a trenuci koji se posebno cijene druženja su sa autorima. I tako u istom ritmu, polagano započinje plovidba kroz šestu godinu.

Mjesto i vrijeme održavanja: 

Ogranak Drenova 

Svaki prvi utorak u mjesecu u 18 sati