Gradska knjižnica Rijeka sudjeluje u Erasmus + projektu Family Business Library kojeg provodi organizacija ArtSmart iz Latvije uz partnere iz Njemačke (Universitet Paderborn), Italije (Mine Vaganti NGO), Latvije (Jelgava knjižnica) i Grčke (Dion Olympus Municipality). Radi se o strateškom partnerstvu za obrazovanje odraslih te suradnji u inovacijama i razmjeni dobrih praksi.

1524218777_logosbeneficaireserasmus-right-hr_embed_full

Projekt će promovirati poduzetništvo izvan urbanih regija, stavljajući poseban naglasak na promociju stvaranja obiteljskog poduzeća, a regionalne i ruralne knjižnice postat će platforme za pristup ljudima koji žive u regionalnim i ruralnim područjima. Knjižnice mogu postati važna mjesta koja će poticati gospodarski rast, ali otvaranje novih radnih mjesta.

Ciljevi ovog projekta su razvoj i primjena inovativnih praksi u podučavanju o poduzetništvu kod ljudi koji žive u regionalnim i ruralnim područjima, povećati osjećaj za inicijativu i poduzetništvo među ljudima koji žive u regionalnim i ruralnim područjima te razviti sustav u kojem knjižnice služe kao centri za razvoj ruralnog poduzetništva.

Početak projekta predviđen je za listopad 2020. godine u trajanju od 20 mjeseci. Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 170.172,00 eura.

Erasmus+