Zatvori

Letci roditeljski kutak

Slikovnice za djecu rane dobi

Čemu služe priče?

“Dublja značenja kriju se u bajkama što sam ih čuo u djetinjstvu, nego u istinama kojima me je naučio život.” Rekao je to poznati romantik Friedrich Schiller. Izbor je ovo iz literature koja na poučan i zabavan način pokazuje zašto je čitanje priča jedan od najvećih darova koji možemo podariti djetetu.

Čudotvorna hrana za djecu

Neću, mama, neću blitvu!!! Poznato? Ako je odgovor potvrdan ovo je pravi materijal za vas jer vodi kroz bogatu literaturu o hrani i hranjenju najmlađih.  

Darovito je – što s njim?

Izluđuje li Vas Vaše dijete pitanjima? Vokabular mu je veći od njega samoga? Pa ono je darovito dijete! Donosimo bogatu građu o daljnjem postupanju u toj situaciji. 

Djeca i mediji

Spektakli, žutilo, nasilje (...) samo su dio negativnih podražaja koje naša djeca primaju raznolikim medijskim kanalima. Literatura koja osvješćuje i štiti od negativnih posljedica. 

Hiperaktivnost, agresivnost i neprihvatljivo ponašanje

Koliko god nam naše dijete bilo najbolje, postoje situacije u kojima ne možemo preći preko činjenice da je i razbijena šalica prošli tjedan ipak previše. Srećom, ne nedostaje ozbiljne građe koja služi kao aktivna pomoć u sprečavanju neželjenih posljedica. 

Kada nas dijete zabrinjava

Naravno, zabrinjava me u nemalo situacija, pomislit ćemo. Ponekad su to samo banalne tajne, a ponekad iza dječje tuge leže ozbiljni problemi. Stoga valja na vrijeme reagirati.  

Kako razvijati vještinu čitanja

Jezik je granica našega svijeta, reći će mnogi filozofi. Proširimo tu granicu dokle pogled seže!

Nasilje nad djecom

Srećom prošlo je vrijeme u kojem se šiba smatrala “iz raja izašlom”, a sve nasilnike progoni i kazneno pravo. Nikad dosta znanja ne bi li i sami prepoznali negativne primjere u vlastitoj okolini.

...osobita djeca....

Svako dijete zaslužuje jednaku pažnju i ljubav. Broj djece s posebnim potrebama je u porastu, ali njihova integracija i kvaliteta života zahvaljujući radu i istraživanjima rastu iz dana u dan.